Oferta formativa

Les teves dades personals

Coneix com t'identifiquen i assumeix el control

Codi A066-17

Dates presencials

Divendres 5 de maig del 2017

Horari

De 10'00 a 14'00

Hores

4 h

Preu

75 €

Preu socis

60 €

Lloc de realització

Escola Efa

c/ Vallirana 69 baixos, 2a
08006 Barcelona

Descripció:

Una part de la nostra identitat queda registrada en les dades que es guarden en la nostra activitat a la xarxa a través dels ordinadors personals i del mòbil. Les generem en les nostres accions diàries i viatgen a través d'internet cap a dipòsits de dades utilitzades per governs, empreses i entitats. 

Per poder moure'ns com nosaltres volem dins d'internet cal conèixer les tecnologies i les aplicacions que es fan servir per identificar-nos, seguir-nos, perfilar-nos i actuar sobre aquestes dades amb finalitats ben diverses: des de les merament estadístiques fins a les comercials. 

Els nostres perfils són moneda de canvi a internet: gràcies a ells ens ofereixen serveis addicionals, però també són venuts a tercers. Quines són les implicacions d'aquestes pràctiques? Què podem fer per gestionar-les?

Impartit per:

Ignasi Alcalde, Grau Universitari en Multimèdia. Màster en Societat de la Informació i el Coneixement. Consultor i formador en competències digitals, gestió de a informació, innovació, gestió del coneixement i aprenentatge.  

Ramon Sangüesa, professor de la UPC. Investigador afiliat al Center for Organization Innovation Universitat de Columbia (Nova York). Coordinador del Data Transparency Lab que acull investigadors, polítics, promotors i líders comunitaris a tot el món amb la finalitat de desenvolupar eines per recuperar el control de l'ús de dades personals a internet per par dels usuaris. 

Dirigit a:

Totes les persones que volen conèixer què implica tenir dades personals a les xarxes, i volen aprendre a gestionar-les amb un senzill pla de privadesa. 

Continguts:

  • Identificar què són les dades personals. 
  • Conèixer com es fan servir. 
  • Qui les fa servir?
  • Perquè i per a què?
  • Examinar eines i recursos per gestionar les nostres dades personals. 
  • Crear inventari de dades personals sensibles i un senzill pla de privadesa.

Inscripcions tancades