Del 22/10/2024 al 27/11/2024
20 h
Les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries (AIA’s) són reaccions adverses als aliments, atribuïbles a la ingesta, el contacte o la inhalació d’un aliment, o algun dels seus components.
En aquesta formació coneixerem la legislació sobre Informació Alimentària, i practicarem des de la gestió del risc.
Situació laboral
Persones treballadores en actiu, aturades o autònoms
Ocupacions i llocs de treball relacionats
- Cambrers i cuiners propietaris
- Cuiners, en general
- Preparadors de precuinats i cuinats
- Cambrers de barra i/o dependents de cafeteria
- Cambrers de sala o caps de rang
- Cambrers, en general
- Vigilants de menjador escolar
- Cambrers de vaixell
- Auxiliars de cuina
A nivell tècnic
Per participar en aquest curs només cal tenir un domini elemental en l’ús de la tecnologia.
MÒDUL 1: Riscos alimentaris (8 hores)
Coneixements/ Capacitats cognitives i pràctiques
Habilitats de gestió, personals i socials
MÒDUL 2: Aplicació pràctica de la normativa d'etiquetatge (12 hores)
Coneixements/ Capacitats cognitives i pràctiques
Habilitats de gestió, personals i socials
La organització permet treballar de forma asincrònica. De forma que cada participant, dins dels límits d’inici i finalització de cada tasca, podrà realitzar el curs en el moment que més li convingui. Es dissenya preveient una càrrega de treball per l’alumne de 5 hores setmanals i es recomana connectar-se a la plataforma cada dos o tres dies.
La comunicació amb la tutora es podrà realitzar a través de la plataforma moodle en la que es realitza el curs. Els seus dubtes es podran fer arribar a través de correu electrònic obtenint resposta en un temps màxim de 48 hores (excepte si la consulta es realitza en divendres).
El curs no té cap cost directe per a l'alumne i està 100% subvencionada pel Consorci per a la Formació Continua de Catalunya. A l'hora de la inscripció s'haurà de presentar la capçalera de la nòmina, el rebut d'autònoms o el document DARDO, segons el cas particular.
Requisits tècnics
Et recomanem utilitzar un ordinador de sobretaula o un portàtil, ja que et facilitarà consultar els continguts, fer les activitats i descarregar-te el material pedagògic amb comoditat.
Avaluació continuada i certificació
Per superar el curs s’han de realitzar totes les tasques en els terminis establerts (en el cas de que un alumne no pugui complir amb els terminis haurà de justificar-ho, prèviament, al tutor/a del curs, qui valorarà la possibilitat de fer una excepció). Els terminis sempre seran setmanals, els mòduls s’obriran cada dilluns i s’hauran de realitzar les tasques abans del diumenge a les 23:55h.
Per obtenir la certificació que atorga el Consorci per a la Formació Contínua i l’Escola Efa cal realitzar totes les activitats del curs, i obtenir la qualificació d'apte.
Inscriu-te aquíConceptes, legislació i gestió del risc
T1.2-24
Anna Burgués
Diplomada en nutrició humana i dietètica, i llicenciada en ciència i tecnologia dels aliments.
Fa més de 20 anys que imparteix formació de cursos de dietètica i nutrició, manipulació d'aliments, higiene i seguretat alimentària i al·lèrgies alimentàries per diversos col·lectius: restauració, treballadors/es d'escoles, de residències de gent gran i de llars d'infants.
Aquest curs forma part del programa de Formació continua.
Correu electrònic: info@escolaefa.cat