Del 06/05/2025 al 15/06/2025
30 h
160,00 €
140,00 €
Empreses: l'import d'aquest curs és bonificable a través de FUNDAE.
Per a més informació clica aquí.
Què és i per a què serveix una maleta didàctica?
Quin potencial té aquest recurs per a reforçar la pràctica d’una pedagogia més activa i interactiva amb l’alumnat a l’hora de treballar el patrimoni cultural?
Mitjançant aquest curs de 30 hores, ens endinsarem a conèixer aquest model basat en la didàctica de l’objecte com a impulsor de coneixements i potenciador d’emocions, repassant els conceptes clau que cal tenir en compte a l’hora de concebre, dissenyar i crear la maleta o el kit.
El curs està plantejat des d’una perspectiva eminentment pràctica i oberta en quant a continguts a treballar, ja que ens permetrà l’anàlisi de diferents tipologies de maletes didàctiques que s’estan emprant actualment als museus catalans. Aquests exemples ens serviran per conèixer les possibilitats que ens ofereixen les maletes tant a l’escola com al museu i als centres patrimonials, les qüestions bàsiques a plantejar si en volem crear una de nova i les idees clau que cal tenir en compte a l’hora de plantejar-ne el seu ús de manera exitosa.
Mòdul 1. Conceptualització i orígens de les maletes didàctiques. (5h)
Mòdul 2. Bases pedagògiques de les maletes didàctiques. (5h)
Mòdul 3. Formes i aspectes formals de les maletes didàctiques. (5h)
Mòdul 4. Com dissenyar una maleta didàctica? (10h)
Mòdul 5. Exemples d’èxit de maletes didàctiques en àmbits diversos. La sostenibilitat aplicada a l’aprenentatge. (5h)
Aquesta acció formativa està vinculada a la Unitat de Competència del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals:
UC1431_362: programar, desenvolupar i avaluar les programacions culturals realitzades per les persones responsables de cultura.
Objectius Generals:
Objectius específics:
Aquest curs es desenvolupa en format online i asincrònic. L'organització permet treballar de manera flexible; Cada participant, tot tenint en compte els terminis de cada activitat, podrà realitzar el curs en el moment que més li convingui. Es dissenya preveient una càrrega de treball per l’alumne de 5 hores setmanals.
L'avaluació és contínua i per superar el curs s’han de realitzar totes les tasques. En cas de no poder complir amb els terminis haurà de comunicar-ho al tutor/a del curs.
La comunicació amb el/la tutor/a es podrà realitzar a través de la plataforma moodle en la que es realitza el curs.
Avaluació continuada i certificació
Per superar el curs s’han de realitzar totes les tasques en els terminis establerts (en el cas de que un alumne/a no pugui complir amb els terminis haurà de justificar-ho, prèviament, al tutor/a del curs, qui valorarà la possibilitat de fer una excepció).
Els terminis sempre seran setmanals, els mòduls s’obriran cada dilluns i s’hauran de realitzar les tasques abans del diumenge a les 23:55h.
Per obtenir la certificació que atorga l’Escola Efa cal realitzar el 85% de les activitats del curs, i obtenir la qualificació d'apte.
Inscriu-te aquíL’objecte com a impulsor de coneixements i potenciador d’emocions
F.O.004.01-25
Helena Minuesa
Llicenciada en Humanitats i Màster en Gestió del patrimoni cultural per la Universitat de Barcelona.
Actualment és Tècnica superior de Cultura al CERC- Centre d'Estudis i Recursos Culturals de la Diputació de Barcelona (Gerència de Cultura) i combina la seva professió amb la tutorització dels cursos "Mediació del patrimoni cultural" i "Acció cultural per a la transformació social", dins l'àmbit dedicat a la Gestió Cultural d'Escola Efa.
Ha sigut responsable, durant més de 13 anys, del servei educatiu dels Museus de Sant Cugat del Vallès, dissenyant, coordinant i implementant nombroses iniciatives per a garantir l'accés a la cultura per a tothom. Anteriorment havia sigut guia turística al Gran Teatre del Liceu i educadora als Museus de Sant Cugat.
"M'agrada imaginar-me com una persona promotora de projectes per a la democratització real de la cultura".
Correu electrònic: info@escolaefa.cat