De la mà del Programa de Salut de l’Àrea de Programes d’Emancipació de l'Agència Catalana de la Joventut s'ha obert aquest espai de reflexió, de col·laboració i de trobada per als i per a les professionals que treballen amb joves, per compartir coneixement, així com les diferents intervencions d’abast comunitari, que tenen per objectiu el benestar de les persones joves i el seu acompanyament en la gestió emocional.
La Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil han organitzat unes interessantíssimes jornades que aporten un espai de reflexió, de col·laboració i de trobada per als professionals que volem actuar i fer front a una clara tendència a l’empitjorament del benestar emocional i la salut mental del jovent. Els professionals del sector del lleure, l'educació i la cultura som podem ser fonamentals a l’hora d’acompanyar-los, donar-los suport i recolzament emocional.
La Jornada ha tingut lloc a la Casa de Mar, Barcelona, i la benvinguda ha sigut a càrrec de Núria Ramon Pérez, directora general de l'Agència Catalana de la Joventut.
Ponents:
- David Bueno, Director de la Càtedra de Neuroeducació UB-EDU1ST.
Que ens parla de l'etapa de l'adolescència com un període d'alts i baixos que transita entre la infància i la joventut, en aquest període un entorn que acompanyi a les decisions és molt beneficiós, i cal poder donar suport emocional, ajudar a reduir l'estrès i donar oportunitats d'experimentar amb l'entorn de manera no tòxica.
- Montserrat Pàmias, Cap de Salut Mental Infantil i Juvenil de la Corporació Sanitària Parc Taulí.
Ens ha explicat les conseqüències del confinament a infants i joves: han augmentat els símptomes d'ansietat, TOC, els Trastorns de la conducta alimentària i també els suïcidis, per aquest motiu totes les accions que puguem fer en l'entorn comunitari són preventives i bàsiques per reduir el risc de malalties mentals.
- Laia Català, Tècnica d’acompanyament emocional a joves de Salut i Educació Emocional (SEER).
Ens ha preguntat com ens sentim quan un jove te una demanda o situació molt complexa, som persones que acompanyem a persones.
Recupera-ho aquí: