Del 11/10/2022 al 20/11/2022
30 h
Aquest curs és una eina de sensibilització per desemmascarar la violència masclista i els estereotips de gènere, tan presents a la nostra societat. També pretén dotar d’eines d’intervenció davant aquest tipus de situacions.
Totes aquelles persones i professionals interessats en la prevenció de la violència masclista en l’entorn socioeducatiu.
Persones treballadores en actiu, aturades o autònomes.
1. Conceptes bàsics de violència
1.1. Agressivitat i violència
1.2. El patriarcat
1.3. Tipologia de violència- els criteris Kirkwoo
1.4. El procés de victimització- el cicle de la violència
1.5. La victimització secundària
1.6. L'amor romàntic
2. Intervenció amb dones
2.1. Principis de la intervenció
2.2. Conseqüències de la violència a les dones víctimes
2.3. Mecanismes de defensa
2.4. Mapa emocional de les víctimes
2.5. Actituds habituals al primer contacte
3.Intervenció en menors
3.1. Aspectes a considerar: visió holística, importància de les figures parentals, característiques dels menors
3.2. Tipologia de maltractaments
3.3. Factors explicatius del maltractament a menors
3.4. Conseqüències del maltractament a menors
4.Recomanacions per als i les professionals d’atenció directa
4.1. Gestió emocional, autocora actituds de l’equip d’intervenció
La organització permet treballar de forma asincrònica. De forma que cada participant, dins dels límits d’inici i finalització de cada tasca, podrà realitzar el curs en el moment que més li convingui.
Es dissenya preveient una càrrega de treball per a l’alumne/a de 5 hores setmanals i es recomana connectar-se a la plataforma, com a mínim, cada dos dies.
La comunicació amb el/la tutor/a es podrà realitzar a través de la plataforma moodle en la que es realitza el curs. Els seus dubtes es podran fer arribar a través de correu electrònic obtenint resposta en un temps màxim de 48 hores (excepte si la consulta es realitza en divendres).
El curs no té cap cost directe per a l'alumnat i està 100% subvencionada pel Consorci per a la Formació Continua de Catalunya. A l'hora de la inscripció s'haurà de presentar la capçalera de la nòmina, el rebut d'autònoms o el document DARDO, segons el cas particular.
Avaluació continuada i certificació
Per superar el curs s’han de realitzar totes les tasques en els terminis establerts (en el cas de que un alumne/a no pugui complir amb els terminis haurà de justificar-ho, prèviament, al tutor/a del curs, qui valorarà la possibilitat de fer una excepció).
Els terminis sempre seran setmanals, els mòduls s’obriran cada dilluns i s’hauran de realitzar les tasques abans del diumenge a les 23:55h.
Per obtenir la certificació que atorga el Consorci per a la Formació Contínua i l’Escola Efa cal realitzar totes les activitats del curs, i obtenir la qualificació d'apte.
Inscriu-te aquí
S14.3-22
Laia Porta Justribó, Psicòloga comunitària i màster en intervenció psicosocial. Ha treballat amb infants, noies i dones que han patit violències masclistes i també ha impartit diverses formacions amb perspectiva de gènere. Feminista declarada i militant. Creu que a través de jocs, dinàmiques i diàleg es pot transformar el món!
Correu electrònic: info@escolaefa.cat